Hvis du skal skrive et læserbrev, så skal du sørge for, at det har det rette layout. Det er dog ikke alle, der er klar over, hvordan et læserbrev skal være opstillet. Det skal dog gøres klart, at der ikke er nogle helt specifikke regler til layoutet på et læserbrev. Det afhænger i høj grad af, hvor det skal udgives henne.
Skal du udgive det i en fysisk avis, så skal det stilles op på en helt anden måde, end hvis du skal udgive det på en webside. Hvis du har i sinde at bringe det i en avis, så er der dog nogle formalia, der skal være overholdt. Igen er det dog afhængigt af, hvilken avis, der er tale om, da de hver især har deres egne krav til layoutet.
Layout til læserbrev
Når du skal skrive et læserbrev, så skal du altid starte med en rubrik (overskrift). Hvis du ikke får skrevet en god rubrik, så får du netop læseren til at læse resten af din tekst. Derfor er det en vigtig del af dit læserbrev. I forhold til layoutet, så er rubrikken naturligvis altid at finde over selve brødteksten.
Skal det bringes i en fysisk avis, så skal det være skrevet i mellem to og fire spalter (afhænger af avisens krav hertil). Hvis du skal udgive den på nettet, så er det dog blot skrevet i én spalte. Ofte er det dog muligt at få avisen til at klare formateringen, hvorfor du blot kan fremsende et Word-dokument til redaktionen.
Skriv altid med en letlæselig skrift
Du kan finde mange moderne og anderledes skrifttyper. Det er dog ikke dem alle, der egner sig specielt godt til et læserbrev. I stedet skal du have fokus på at finde en letlæselig skrift, som fx Calibri, Helvetica, eller Times New Roman. Derved er du nemlig sikret, at læseren ikke har problemer med at tyde, hvad du har skrevet.
Teksten skal selvfølgelig altid være venstrestillet. Samtidig skal du dog lave din højremargin med orddeling, så den er lige. Derfor kræver det også, at du bruger lidt ekstra tid på at lave et ordentligt layout til din tekst.