3 måder at blive bedre til at lave lektier.
En stor del af en studie tid går med at lave lektier. Men hvordan kan du gøre mest effektivt og hensigtsmæssigt? Her kommer 3 måder hvorpå du kan blive bedre til at lave lektier.
Fjern distraktioner
Ofte er problemet når man laver lektier, at man nemt lader sig distrahere af alverdens andre ting. Det kan være telefonen, fjernsynet eller kæresten. Derfor er det en god ide at fjerne nogle af disse forstyrrelse. Sluk gerne for din mobil og tv’et. Vælg eventuelt at lave dine lektier i et andet rum end hvor disse elektroniske enheder befinder sig. Hvis det er din kæreste, roommate eller familie er der kan stjæle din koncentration, så kan det være at du bør overveje om du nogle gange skal lave dine lektier på skolen eller på et nærliggende bibliotek. Nu mere effektivt du får lavet dine lektier, nu mere tid vil der være til at nyde dine distraktioner.
Studiegruppe
For nogle er det en rigtig god ide at danne en studiegruppe, som man kan lave lektier med. Dette gælder især for dem som kan mærke hvordan det at diskutere nogle emner i ens lektier, åbner op for nye tanker og ideer som giver en bedre og bredere forståelse. På den måde får man endnu mere ud af sin lektielæsning. Så hvis du er en af dem, så skynd dig ud og find nogle, som også har det sådan.
Prioriter dine lektier rigtig
Ikke nok med at du selvfølgelig skal prioritere det at lave lektier, men det kan også være en god ide at overveje hvordan de individuelle lektier og afleveringer skal prioriteres i forhold til hinanden. Overveje hvilke der er vigtigst, hvilke der skal afleveres først, men også hvilke der vil kræve mest af din tid. For nogle gange kan det være en fordel at starte ud med noget lidt sværere, så du har rigelig af tid til sådanne opgaver, for bagefter hurtigt at lave noget du i forvejen har nemt ved.
Efter det hårde arbejde, kommer en masse sjov
Det gode er at der er en ende på alle lektierne, nemlig når du bliver student. Så kan du bytte bøgerne ud med studenter regler og planlægning af studenterkørsel og studentergilde. Dog kan det være, du skal bruge de 3 ovenstående måder til at finde dig et fritidsjob.
Det er dyrt at blive student
En undersøgelse fra Politiken, viser at det i gennemsnit koster 10.000 kroner at blive student. Derfor kan du med fordele spare en del op, før det er din tur til at få huen på. Denne undersøgelse kan også hjælpe dig med at spotte de steder, hvor du kan spare nogle penge.